logó A Könyvtármozi egy filmalapú ingyenes könyvtári szolgáltatás, amelyhez a NAVA biztosítja a filmet. KSZR-hez csatlakozott településeken működhet legalább 15 fő részvételével. A létrejövő zártkörű csoport hasonlóan működik, mint egy filmklub, akik havi rendszerességgel tartanak foglalkozásokat, negyedévre előre összeállított programterv szerint magyar filmeket tekintenek meg, majd azokat feldolgozzák, megbeszélik.

 1. Technikai feltételek:
  • megfelelő nagyságú könyvtárhelyiség, székek,
  • internet megfelelő sávszélességgel,
  • USB-csatlakozós TV/projektor+vászon, számítógép/laptop.
 1. További feltétele: a szolgáltatóhely NAVA Ponttá válik, azaz regisztrálni kell a Nemzeti Audiovizuális Archívum honlapján: https://nava.hu/nava-pont-regisztracio/. A regisztrációs űrlap megjegyzésébe be kell írni: „Könyvtármozi regisztráció”.

Az online regisztrációs űrlap elküldése után kb. 2 hét múlva a NAVA írásos megállapodást küld. Ezt a szolgáltatóhely könyvtárosa cégszerűen aláírja és azt postán, faxon vagy a beszkennelt példányt emailben a NAVA címére visszaküldi. Az Összekapcsolási megállapodás visszaérkezését követően a regisztrált intézmény hozzáférést kap a NAVA gyűjteményeihez.

Önkormányzatok nem regisztrálhatnak. A NAVA törvény értelmében NAVA-pontot csak oktatási intézmények, könyvtárak, múzeumok létesíthetnek oktatási, kutatási céllal.

Az IP cím mezőbe csak statikus, külső IP címet kell megadni, ha nincs ilyen IP cím, írják be azt, hogy "dinamikus" vagy "nincs".

 1. A KönyvtárMozivá válás szándékát jelezni kell a megyei felelősnek (Egyed Nándor egyed.nandor@konyvtar.mvkkvar.hu ) a következő adatokkal, mivel a települést le kell jelentenie Kecskemétre, az országos felelősnek:
  • a könyvtár címe,
  • a könyvtáros neve,
  • a könyvtár/könyvtáros telefonszáma,
  • a könyvtár/könyvtáros e-mail címe.
 1. Miután NAVA ponttá válik a szolgáltató hely, a KönyvtárMozi megyei felelőse regisztrálja azt a www.konyvtarmozi.hu oldalon, és létrehozza a filmvetítéshez szükséges belépési lehetőséget, amit majd elküld a csatlakozó könyvtárosnak.
 1. A www.konyvtarmozi.hu oldalon lehet a kiválasztott filmeket levetíteni csoportos felhasználóknak.

Csatlakozni bármikor lehet, kb. 1 hónap átfutási idő telhet el, mire az első vetítéseket meg lehet tartani.

Segédanyag a vetítéshez

Biankó plakát

A KönyvtárMozi 2 éve 2015-2016

Filmajánlók: